Luther i enrum- En monolog om en man och en reformation

on 22.3 kl. 19.00

Furuborg, Kuggom

Text: Johan Fagerudd efter Martin Luther. I rollen: Johan Fagerudd

Allt är Martin Luthers fel! Skuldkänslorna. Den lutherska arbetsmoralen. Och visst var det väl Luther som lärde oss skämmas?

Ingenting kunde vara mer fel. Men hur var det då? Vem var han? Hurudan var han?

I slottet Wartburg hålls Martin Luther gömd. Med sina 95 teser har han velat få igång en diskussion kring avlatshandel och korruption. Istället blir han bannlyst och förklaras fredlös. Brevväxlingen med vännerna är hans kontakt med omvärlden. Och i ensamheten försöker han förstå allt som hänt honom under de senaste åren.

Om framtiden vet han inget. Vad ska hända med kyrkan? Vad kommer att ske med honom?

År 2017 firas reformationens märkesår. Världen förändrades. I stormens öga stod Luther.

Pjäsen är ett samarbetsprojekt mellan Lovisa, Pernå, Liljendals och Lappträsk församlingar.

Gratis föreställning